Zoeken

Sebta wil aantal veerboten voor wereld-Marokkanen verminderen

6 juli 2022 - 19:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Om het hoofd te bieden aan de stroom Europese Marokkanen die in het kader van Operatie Marhaba naar Marokko reizen, overweegt de regering van Sebta het aantal veerboten dat dagelijks vanuit Algeciras de haven van de stad binnenvaart, te verminderen.

Na een analyse van de oorzaken van de enorme verkeersopstopping in Sebta afgelopen weekend, toen meer dan 40.000 wereld-Marokkanen en 10.000 voertuigen in de stad aankwamen op weg naar Marokko, heeft de voorzitter van de stad Juan Vivas voorgesteld het aantal veerboten dat Sebta aandoet te verminderen.

Lees ook: Sebta: maatregelen om doortocht wereld-Marokkanen te bespoedigen

"Operatie Marhaba moet worden aangepast aan de capaciteit van de stad," zei Vivas. Van de 200 voertuigen die tussen vrijdag en zondag elk uur de stad binnenreden, konden er slechts 90 de grens over. Dit veroorzaakte een enorme verkeersopstopping in de wachtzone.

Vivas eist dat het aantal boten dat dagelijks in Sebta aankomt met een derde zou worden verminderd. "Als wij momenteel 24 veerboten hebben, mogen er niet meer dan 18 uit Algeciras komen. Dit zal een einde maken aan de verkeersopstoppingen zoals het afgelopen weekend met wachttijden tot 10 uur," aldus de verantwoordelijke.

Lees ook: Wereld-Marokkanen in benarde situatie aan grens Sebta (video)

Vivas benadrukte dat hij "de controles die Marokko soeverein uitvoert niet in twijfel trekt", maar is van mening dat de snelheid van aankomst van de voertuigen in Sebta evenredig moet zijn met de snelheid van vertrek naar Marokko. De voorzitter legde ook uit dat de wachtzone vooral bedoeld is om opstoppingen aan de grens te voorkomen en dat op grond daarvan een maximum wachttijd van drie uur wordt overwogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team