Zoeken

Sebta vreest (nu al) terugkeer wereld-Marokkanen

19 juli 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Sinds begin juli hebben zich aan de grens van Tarajal monsterlijke verkeersopstoppingen gevormd van Marokkanen uit Europa die in het kader van Operatie Marhaba naar Sebta gekomen zijn. De plaatselijke autoriteiten hebben dringende maatregelen genomen om dergelijke situaties te voorkomen en hopen vooral op een soepelere toegang tot Marokko.

De autoriteiten van Sebta willen geen herhaling van de gebeurtenissen van begin juli, toen zich aan de Tarajal grensovergang een monsterlijke verkeersopstopping vormde. Daarom zijn zij van plan een nieuw informatiesysteem in te voeren over het aantal voertuigen en de wachttijden.

Lees ook: Marhaba 2022: fiasco in Sebta

"Het is belangrijk dat deze informatie bekend wordt," zegt Victor Rios, directeur-generaal van de Civiele bescherming. Hij legt uit dat het bewuste communicatiekanaal nog moet worden opgezet, hoewel het doeltreffender zou zijn om dat via een website of sociale netwerken te doen.

Lees ook: Opstopping bij grens Sebta duurt voort

Ceuta Actualidad meldt dat de autoriteiten van de autonome stad zich moeten voorbereiden op de kritieke periode die over veertien dagen, eind juli, aanbreekt met het begin van de retourfase van Operatie Marhaba. "Wij kunnen de rederijen vragen om de nachtelijke overtochten te verhogen, zodat de mensen niet in de haven blijven," aldus Victor Rios.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team