Zoeken

Sebta: gigantische files aan de Marokkaanse grens

15 augustus 2022 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In het kader van de retourfase van Operatie Marhaba stonden zaterdag lange rijen aan de Marokkaanse kant van de grensovergang in Sebta. Marokkanen uit Europa die hun vakantie in het koninkrijk hebben beëindigd, stonden te wachten om de grens over te steken om naar hun verblijfslanden terug te keren

Trage administratieve procedures leidden tot lange rijen aan de Marokkaanse kant van de Tarajal-grensovergang. Behalve wereld-Marokkanen die naar Europa terugkeerden in het kader van de retourfase van Operatie Marhaba, wachtten ook enkele inwoners van Sebta die in Marokko verbleven, om naar de enclave terug te keren. "We zijn in een half uur nauwelijks 500 meter opgeschoten", klaagde één van hen tegen Ceuta Actualidad.

Lees ook: Wereld-Marokkanen moeten uren wachten in Melilla

Hoewel alle vijf toegangswegen open zijn, hebben de inwoners van de autonome stad geen begrip voor de traagheid aan de grens. Ook stellen zij vast dat voertuigen van wereld-Marokkanen met buitenlandse kentekenplaten sneller en gemakkelijker kunnen doorrijden.

Lees ook: Opstopping bij grens Sebta duurt voort

"We hadden niet verwacht dat deze vertraging van Marokko gevolgen zou hebben voor de inwoners van de stad," zei Víctor Ríos, directeur-generaal van de civiele bescherming. Hij gaf aan dat de regering ernaar streefde de stroom van binnenkomsten te controleren om opstoppingen aan de grens te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team