Zoeken

Sebta blij met handhaving sluiting grens met Marokko

2 mei 2022 - 19:00 - Wereld

©

De regering van Sebta en de regeringsdelegatie noemden het besluit om de grens met Marokko twee weken langer gesloten te houden "verstandig". Deze periode moet worden gebruikt om de heropening in goede banen te leiden.

Het gaat om een "voorzichtige" beslissing om "te garanderen dat alle nodige maatregelen zijn getroffen voor een regelmatige en stapsgewijze heropening van de grens", verklaarden deskundigen van de autonome regering van de stad aan EFE. Voor de president van Sebta, Juan Jesús Vivas (PP), "zou dit moeten leiden tot de oprichting van een commercieel douanekantoor [...] en de afschaffing van de visumvrijstelling voor Marokkanen uit Tetouan".

Lees ook: Sebta wil visumplicht voor Marokkanen

"Van hun kant verklaarden bronnen bij de regeringsdelegatie in Sebta dat de onopgeloste kwesties door beide landen moeten worden onderzocht en bevestigd voordat de grens kan worden heropend, en benadrukten dat "voorzichtigheid" nog steeds geboden is.

Lees ook: Sebta en Melilla: einde smokkel aan grenzen met Marokko

In een decreet van de minister van Binnenlandse Zaken, dat zaterdag in het Spaanse staatsblad (BOE) is gepubliceerd, heeft Spanje besloten de sluiting van de grenzen van Sebta en Melilla met Marokko, met 15 dagen te verlengen "onder voorbehoud van wijziging vóór die datum". Dit betekent dat vóór deze termijn een besluit zou kunnen worden genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team