Zoeken

Sebta wil een "normale" grens met Marokko

26 augustus 2022 - 15:40 - Wereld

©

Juan Vivas, de voorzitter van de regering in Sebta, heeft dinsdag gezegd dat hij van de versterking van de grens met Marokko één van zijn prioriteiten wil maken voor de volgende verkiezingen in mei 2023.

Vivas zei dat hij een grens met Marokko wil die "vergelijkbaar is met alle andere grenzen in de Europese Unie". Met andere woorden, hij wil een grens zonder vrijstelling van de visumplicht voor toegang tot het grondgebied. Volgens hem stond Sebta "op de rand van de afgrond" na de sluiting van de grens vanwege de coronacrisis en de migratiecrisis in mei 2021.

Lees ook: Bab Sebta uitgerust met röntgenscanner

De verantwoordelijke kijkt uit naar het Strategisch Plan voor Sebta, waarvan hij hoopt dat het "een serieuze, welomschreven en gekwantificeerde verbintenis van de staat zal zijn, om tot actie te komen en verbetering te creëren op het gebied van defensie, veiligheid, justitie, onderwijs, gezondheidszorg en sociale diensten".

Het plan is volgens hem van essentieel belang om het grensmodel van de stad te bepalen en het aanbod van beroepsopleidingen te verbeteren. Het moet ook strategische projecten ondersteunen zoals de aanleg van een nieuwe jachthaven en structurele hervormingen op gang brengen, om de overgang naar een "duurzamer" economisch model mogelijk te maken.

Lees ook: Marokko en Spanje onderhandelen over douane Sebta

"De overeenkomst die is bereikt over de terugkeer van niet-begeleide minderjarigen moet worden uitgevoerd en toegepast", drong Vivas aan. Hij riep ook op tot een "vernieuwing van stedelijke, milieu-, culturele, sportieve en sociale voorzieningen, infrastructuren en diensten" in de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team