Zoeken

Spaanse extreemrechtse partij wil muur tussen Marokko en Sebta

1 februari 2021 - 12:40 - Wereld

©

De woordvoerder van de extreemrechtse Vox-partij, Carlos Verdejo, kwam met een voorstel om een ​​grensmuur te bouwen die Sebta moet beschermen tegen een "revolutie in Marokko". Het idee verraste alle politieke groeperingen in de gemeenteraad. Na het debat werd de motie verworpen.

Volgens de Vox-partij zal het bouwen van een muur aan de grens van Sebta helpen om de stad te beschermen tegen een toekomstige revolutie in Marokko. Carlos Verdejo, de woordvoerder van de partij, legde het voorstel voor aan de gemeenteraad. "Als er morgen een revolutie komt in Marokko, hoe gaan we dan omgaan met de massa’s Marokkaanse migranten die in Sebta aankomen?", vroeg hij zich af.

De extreemrechtse partij vindt dat humanitaire verenigingen die zich inzetten voor de ondersteuning en de integratie van illegale migranten in Sebta, een "maffia" vormen die zich schuldig maakt aan mensenhandel. Daarom pleitte Carlos Verdejo voor de afschaffing van alle overheidssteun voor deze organisaties.

De woordvoerder van Vox riep de raad ook op om aan te dringen bij de Spaanse regering op de uitvoering van de overeenkomsten voor de terugkeer van migranten, die zijn ondertekend met derde landen, waaronder Marokko.

Om zijn voorstel te verdedigen ging Verdejo zo ver dat hij, zonder enig bewijs, beweerde dat gebieden met een hoog aantal migranten het meest worden getroffen door de coronavirus-pandemie. Verwijzend naar gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken, sprak hij over een toename van de komst van migranten in de stad. De informatie werd weerlegd door plaatsvervanger Fátima Hamed van de beweging voor waardigheid en burgerschap. Zij liet weten dat volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, vorig jaar 770 migranten in de enclave zijn aangekomen. Dat zijn er 1207 minder dan het jaar ervoor.

Na de motie van de Vox-woordvoerder, beschuldigde de socialist Manuel Hernández Vox ervan populisme te bevorderen en het pad van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump te volgen. Caballas-parlementslid Mohamed Ali, hekelde de intentie van Vox om migranten te "criminaliseren" en hen zonder bewijs te beschuldigen van de verspreiding van het coronavirus in Spanje. Na de besprekingen werd de motie verworpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team