Zoeken

Eid ul-Fitr wordt officiële feestdag in Sebta

21 september 2021 - 19:00 - Marokko

©

De stadsraad van Sebta heeft het voorstel van de PSOE en de MDyC goedgekeurd om van 2 mei 2022, de datum waarop Eid ul-Fitr (einde van de Ramadan) wordt gevierd, een officiële feestdag te maken in de arbeidskalender van de stad. De nieuwe feestdag vervangt maandag 26 december 2022, de dag na Kerstmis. Voor de extreemrechtse Vox-partij, die tegen de tekst stemde, is dit "een historische schande".

"Ze schrappen 26 december, de dag na Kerstmis die op een zondag valt, ten voordele van de Ramadan die officieel zal worden gevierd zoals in Marokko," zegt Carlos Verdejo, woordvoerder van Vox in Sebta. Hij beschouwt deze verandering als een "historische schande" en een "verraad" van president Juan Vivas (PP).

Lees ook: Sebta: oproep om Eid ul-Adha te schrappen van feestdagen

De arbeidskalender van Sebta zal nu vanaf 2022 de twee belangrijkste jaarlijkse feesten van de moslimgemeenschap omvatten, het Offerfeest (Eid ul-Adha) en het einde van de Ramadan (Eid ul-Fitr), zo meldt Ok Diario. De Dag van Sebta, die op 2 september wordt gevierd, wordt ook een officiële feestdag.

De vier Vox-parlementsleden die tegen het voorstel stemden, riepen op tot de vervanging van Eid ul-Adha, een feestdag "die niet tot onze traditie of cultuur behoort", door de viering van Sint Daniël.

Lees ook: Spanje: Vox voert campagne met nepnieuws over Marokkanen

"De beginselen van dit nieuwe model zullen het multiculturele, diverse en inclusieve Sebta versterken, waar alle inwoners in geloven. Zij zullen jaarlijks Witte Donderdag, Driekoningen, San Antonio, de Maagd van Afrika en de twee belangrijkste moslimfeesten kunnen vieren", aldus Kissy Chandiramani, economisch adviseur en plaatselijk PP-parlementslid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team