Zoeken

Schommelingen in vastgoedprijzen Tanger

24 mei 2023 - 21:00 - Economie

©

De vastgoedmarkt in Tanger, een dynamische Marokkaanse stad, heeft in het eerste kwartaal van 2023 een aantal schommelingen gezien. Volgens de cijfers noteerde de prijsindex een daling van 0,7%, wat hoofdzakelijk te wijten aan de daling van de prijzen van woningen met 1,2% en van activa voor professioneel gebruik met 0,8%. De grondprijzen daarentegen stegen met 0,4%.

Meer specifiek daalden de prijzen van woningen met 1,2%. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, zoals aanpassingen van vraag en aanbod of economische omstandigheden die eigen zijn aan de residentiële vastgoedmarkt in Tanger. Ook de prijzen van onroerend goed voor professioneel gebruik daalden licht met 0,8%.

Lees ook: Marokko: vastgoedprijzen stijgen eerste kwartaal van 2023

De grondprijzen daarentegen zijn in dezelfde periode met 0,4% gestegen. Deze stijging kan het gevolg zijn van de aantrekkelijke investeringsmogelijkheden of een toenemende vraag naar grond in Tanger.

Lees ook: Ook Marokkaanse diaspora heeft recht op belastingvrijstelling voor sociale woning

Tegelijkertijd is de verkoop van onroerend goed in het eerste kwartaal van 2023 met 16,2% gedaald. De algemene daling weerspiegelt zowel een daling van 19,5% in de verkoop van woningen als een daling van 7,8% in grondtransacties. De verkoop van commercieel vastgoed steeg daarentegen met 7,7%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team