Zoeken

Marokko: resultaten vastgoedmarkt wisselvallig

10 juni 2024 - 06:00 - Economie

©

De prijzen van vastgoed in Marokko stegen licht in het eerste kwartaal van 2024, terwijl het aantal transacties daalde. Dat blijkt uit cijfers van Bank Al-Maghrib en het Agentschap voor het Behoud van Grond, Kadaster en Cartografie (ANCFCC).

De index van de prijzen van vastgoedactiva steeg met 0,8% op jaarbasis. De stijging is te danken aan prijsverhogingen voor residentiële woningen (0,7%) en grond (1,2%), terwijl de prijzen van commerciële panden stabiel bleven ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. Het aantal transacties daalde echter met 3,1% voor residentiële woningen en 14,8% voor commerciële ruimtes. De verkoop van grond steeg daarentegen met 3,6%.

Lees ook: Rapper Gims start luxueus vastgoedproject in Marrakech

Binnen de categorie residentiële woningen stegen de prijzen met 0,7% op jaarbasis. Appartementen werden 0,8% duurder en huizen 0,1%. Villa’s daarentegen werden met 0,2% goedkoper. Het aantal transacties van residentiële woningen daalde met 3,1%, met dalingen van 2,2% voor appartementen, 13,7% voor huizen en 21,6% voor villa’s. De grondprijzen stegen met 1,2% en het aantal transacties nam met 3,6% toe.

De prijzen van zakelijke panden waren over het algemeen stabiel, met een daling van 1,5% voor commerciële ruimtes en een stijging van 6,5% voor kantoren. Het aantal transacties daalde met 14,8%, met dalingen van 16,3% voor de verkoop van commerciële ruimtes en 7,5% voor kantoren.

Lees ook: Marokko: tips om oplichting bij vastgoed te voorkomen

Op stadsniveau stegen de prijzen met 1% in Rabat en 0,4% in Casablanca ten opzichte van het vorige kwartaal. In Marrakech daalden de prijzen met 0,2% en in Tanger was er geen verandering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team