Zoeken

Ook Marokkaanse diaspora heeft recht op belastingvrijstelling voor sociale woning

16 mei 2023 - 18:30 - Marokko

©

Marokkanen die in het buitenland wonen genieten ook van een belastingvrijstelling voor een sociale koopwoning in Marokko, op voorwaarde dat zij voldoen aan de criteria van het Algemeen Belastingwetboek, aldus minister Nadia Fettah Alaoui van Economie en Financiën tijdens een zitting in het parlement.

Haar verklaring was een antwoord op de vraag van de Democratische en Sociale Constitutionele Groep, over belastingvrijstellingen voor sociale koopwoningen voor Marokkaanse burgers, tijdens de wekelijkse mondelinge vragensessie in de Kamer.

Lees ook: Marokko: waar blijft de subsidie voor starters op de woningmarkt?

De minister legde uit dat, overeenkomstig artikel I-93 van het Belastingwetboek, kopers van sociale woningen, met inbegrip van Marokkanen die in het buitenland wonen, kunnen genieten van de vrijstelling in de vorm van een voorschot, mits zij aan alle gestelde voorwaarden voldoen. De maatregel is bedoeld om het voor een groter aantal Marokkanen mogelijk te maken een woning te kopen, door hen belastingvoordelen te bieden en hun project voor de aankoop van een woning rechtstreeks te ondersteunen.

Lees ook: Nieuwe belasting op toeristische logies in Marokko

Verder verklaarde Nadia Fettah Alaoui dat de begrotingswet van 2023 een nieuwe aanpak heeft ingevoerd om burgers die een woning willen verwerven rechtstreeks te ondersteunen. Deze aanpak gaat verder gaat dan sociale koopwoningen, waarvan de prijs is vastgesteld op 250.000 dirham. Het decreet met betrekking tot dit nieuwe steunmechanisme zal volgens haar binnenkort worden gepubliceerd, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een betere toegang tot onroerend goed voor Marokkanen en wereld-Marokkanen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team