Zoeken

Schandaal WK-tickets in Marokko: er gaan meer koppen rollen

16 augustus 2023 - 09:00 - Sport

©

De gerechtelijke politie (BNPJ) gaat meerdere personen, waaronder voetbalclubvoorzitters, een lid van de Marokkaanse voetbalbond en een radiopresentator, verhoren voor hun vermeende betrokkenheid bij de "WK-2022 ticketfraude".

De "WK-2022 ticketfraude"-schandaal heeft nog niet al zijn geheimen prijsgegeven. Bankoverschrijvingen en audio-opnamen leidden de onderzoekers naar andere verdachten die ook duizenden tickets, bedoeld om gratis te worden verspreid onder Marokkaanse fans van de Atlas Leeuwen tijdens het WK in Qatar, tegen exorbitante prijzen zouden hebben doorverkocht. De BNPJ zal de verdachten die geldbedragen op hun bankrekeningen hebben ontvangen van een groep supporters van het nationale voetbalelftal ondervragen volgens een informatie van Al Akhbar.

Lees ook: Zaak tickets Qatar: Marokkaanse rechtbank spreekt strenge straffen uit

De verdachten zullen ook worden ondervraagd over audio-opnamen op WhatsApp en telefoongesprekken die ze hebben gehad met fans van het Marokkaans elftal die de toegangskaarten voor de stadions hebben gekocht. Onder deze verdachten bevinden zich voetbalclubvoorzitters, een lid van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) en een radiopresentator die deel uitmaakte van de delegatie van journalisten aanwezig in Qatar. De fans die geld naar de verdachten hebben overgemaakt, zullen ook door de BNPJ worden ondervraagd.

Lees ook: Tot 2000 dollar voor ticket Marokko-Spanje op zwarte markt

Na het aan het licht komen van deze zaak werden verschillende personen gearresteerd, vervolgd en veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg in Ain Sebaa. Beschuldigd van poging tot oplichting, deelname en ticketverkoop zonder toestemming, kreeg Mohamed El Hidaoui, voorzitter van Olympique de Safi én parlementslid, een straf van 18 maanden gevangenis en een boete van 2000 dirham. De journalist Adil El Omari werd tot 10 maanden gevangenis en een boete van 1000 dirhams veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team