Zoeken

Rabat: corruptiezaak stuurt vijftien mensen naar de gevangenis

1 november 2023 - 23:30 - Marokko

©

In Rabat zijn verschillende personen, waaronder een voormalig ambtenaar van de gemeente Salé, veroordeeld voor het vervalsen van officiële documenten en corruptie. Ze hebben straffen gekregen variërend van zes maanden voorwaardelijk tot zes jaar gevangenisstraf.

De verdachten, een voormalig ambtenaar, meerdere makelaars en taxieigenaren werden vervolgd voor het vervalsen van officiële documenten, het gebruik ervan, corruptie en deelname aan corruptie. Ze stonden terecht voor de criminele kamer belast met financiële misdrijven bij het Hof van Beroep in Rabat.

Lees ook: Procureur des Konings in Tanger veroordeeld wegens corruptie

De hoofdverdachte kreeg een gevangenisstraf van zes jaar en een boete van 150.000 dirham, meldt persagentschap MAP. Drie andere verdachten kregen elk vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 120.000 dirham, terwijl vier anderen elk drie jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 dirham kregen. Zeven verdachten die het proces vrij mochten afwachten, kregen elk een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Het hof besloot tevens om de vijftien verdachten vrij te spreken van "het vormen van een criminele bende".

Lees ook: Corruptie in Marokko: magistraat achter de tralies

Alle verdachten werden in 2022 gearresteerd door de Gerechtelijke politie (BNPJ) in het kader van een onderzoek naar manipulaties van vertrouwensvergunningen. Na hun voorleiding bij het Openbaar Ministerie van het Hof van Beroep in Rabat, werden ze voorgeleid aan de onderzoeksrechter bij dezelfde rechtbank. Na hun verhoor werden acht verdachten in voorlopige hechtenis genomen. De andere zeven verdachten werden voorwaardelijk vrijgelaten.

Bladna.nl