Zoeken

Zaak tickets Qatar: Marokkaanse rechtbank spreekt strenge straffen uit

13 augustus 2023 - 23:00 - Sport

©

De correctionele rechtbank in Casablanca heeft een beslissing genomen in de zaak rond de fraude met tickets voor het WK-2022 in Qatar, en strenge gevangenisstraffen en boetes uitgesproken.

Mohamed El Hidaoui kreeg een gevangenisstraf van anderhalf jaar en een boete van 2000 dirham, terwijl Adil El Omari veroordeeld werd tot tien maanden gevangenis en een boete. De verdediging had verzocht om voorlopige vrijlating van de sportbestuurder, en uitstel van het onderzoek was verleend om het dossier voor te bereiden.

Lees ook: Marokkaans parlementslid verdacht van illegale verkoop WK-tickets

Het onderzoek uitgevoerd door de Gerechtelijke Politie, was ingesteld om de omstandigheden en feiten rond de doorverkoop van kaartjes te verhelderen, die oorspronkelijk bedoeld waren om gratis aan Marokkaanse fans te worden gedistribueerd. De traceerbaarheid van hun verwerving en distributie, evenals het onderzoek naar de oorspronkelijke eigenaars en hun verkoop op de zwarte markt, hadden de betrokkenheid van de verdachten aan het licht gebracht bij de illegale verwerving en frauduleuze doorverkoop van de kaartjes.

Lees ook: Schandaal WK-tickets: namen daders bekend

De beslissing van de rechtbank volgt op het advies van de officier van justitie van 26 juli om de sportbestuurder in hechtenis te houden en de journalist op vrije voeten te laten tot hun berechting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team