Zoeken

Drugshandel in Marokko: genaturaliseerde Algerijnen en ambtenaar gearresteerd

25 oktober 2023 - 16:00 - Marokko

©

Dankzij informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST), hebben leden van de Gerechtelijke politie (BNPJ) acht personen gearresteerd, waaronder drie Algerijnen en een gemeentevoorzitter, die verdacht worden van betrokkenheid bij internationale drugshandel.

Tijdens een veiligheidsoperatie heeft de BNPJ afgelopen vrijdag acht personen gearresteerd in verschillende gebieden van de Oriental-regio, met name in Aïn Beni Mathar, Ahfir en Oujda, meldt Assabah. Een van hen is de voormalige gemeentevoorzitter van Aïn Beni Mathar. Zijn arrestatie vond plaats in Oujda terwijl hij in zijn persoonlijke auto zat, vergezeld van twee medeplichtigen. Ook zij zijn gearresteerd.

Lees ook: Zware rellen tussen drugsbendes in het zuiden van Marokko

Onder de acht arrestanten bevinden zich een man die gezocht werd voor drugshandel en psychotrope stoffen, en drie Algerijnen die in 2021 de Marokkaanse nationaliteit hebben verkregen. De onderzoekers hebben buitenlandse en Marokkaanse kentekenplaten, twee auto’s, een aanzienlijk bedrag aan contant geld en ongeveer 100 kg cannabishars in beslag genomen.

Lees ook: Verloren telefoon leidt tot ontdekking grote drugssmokkel uit Marokko

Na hun arrestatie zijn alle acht verdachten in hechtenis genomen en voor de procureur-generaal gebracht. Maandag beval de onderzoeksrechter bij het Hof van Beroep in Casablanca hun detentie. De onderzoekers van de BNPJ zullen waarschijnlijk in de komende dagen nieuwe vermoedelijke medeplichtigen arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team