Zoeken

Tot 2000 dollar voor ticket Marokko-Spanje op zwarte markt

6 december 2022 - 13:00 - Sport

©

Op het FIFA-platform zijn de tickets voor de wedstrijd tussen Marokko en Spanje in de achtste finale uitverkocht. De kaarten worden nu voor veel geld aangeboden op de zwarte markt.

Tickets voor de WK-wedstrijd in de achtste finale tussen Marokko en Spanje deze dinsdag om 16 uur, worden voor minimum 500 dollar en in het slechtste geval zelfs voor 2000 dollar verkocht op de zwarte markt. Zodra Marokko zich kwalificeerde wierpen Marokkaanse fans zich op de kaartjes om de historische gebeurtenis live mee te maken. Ook speculanten hebben hiervan geprofiteerd, ze kochten zoveel mogelijk tickets omdat ze een goede deal zagen aankomen, meldt Le Matin.

Lees ook: Marokko-Spanje: "We gaan met onze kwaliteiten, waarden en zonder complexen"

Sinds het begin van het WK heeft de massale aanwezigheid van Marokkaanse supporters in het stadion een enorme invloed gehad op het Marokkaans elftal. Maar nu tickets niet meer beschikbaar zijn of tegen astronomische prijzen worden verkocht, zullen de Marokkaanse fans die ook wel "de 12ᵉ speler" worden genoemd, niet meer in grote getale aanwezig kunnen zijn. "Er zijn geen tickets meer te verkrijgen voor de wedstrijd Marokko-Spanje op het FIFA-platform", verklaart onderzoeker Moncef Lyazghi in een video die vanuit Doha op zijn Facebook-account is geplaatst.

Lees ook: Marokko-Spanje: voetbalbond zorgt voor 5000 extra tickets

Op enkele uren van de wedstrijd maakt hij zich zorgen over de duizenden fans die zonder ticket naar Qatar zijn gereisd. "Fans die uit Marokko aankomen en hun tickets niet op voorhand gekocht hebben, treffen een chaotische situatie aan waarin ze geen tickets kunnen bemachtigen, tenzij de organisatoren een oplossing vinden voor dit probleem," waarschuwt hij. Misschien kunnen de 5000 tickets die de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) van de FIFA heeft verkregen, bijdragen om de volgens Moncef Lyazghi "chaotische" situatie te corrigeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team