Zoeken

Samy Faraj verkiest Algerije boven Marokko

7 december 2020 - 10:20 - Sport

©

Samy Faraj, een 19-jarige speler van FC Sochaux Montbéliard, verdedigt liever de kleuren van de Algerijnse vlag dan die van Marokko tijdens het Afrikaans kampioenschap voetbal onder 20 dat in 2021 wordt georganiseerd in Mauritanië.

De in Frankrijk geboren speler met Marokkaanse vader en Algerijnse moeder koos uiteindelijk zijn sportnationaliteit. "Ik ben de afgelopen weken benaderd door het team voor de detectie van talenten van de Algerijnse voetbalbond. Eerst wisten ze niet dat ik van Algerijnse afkomst was. Toen ze daar achter kwamen, stelden ze me het project voor en legden ze me uit dat ik een leidinggevende rol kon spelen en een belangrijk onderdeel zou worden van het team", zei Faraj in een interview met DzFoot.

Samy Faraj vertelt dat hij ook door Marokko is benaderd, maar dat hij zijn keuze al had gemaakt. "Marokko heeft ook contact met mij opgenomen om deel te nemen aan het volgende UNAF U-20-toernooi. Net als Algerije beloofden ze me dat ik een leidinggevende rol zou kunnen spelen binnen het team, maar mijn keuze was al gemaakt," vertrouwde hij toe. Hij vertelt ook dat hij eerder vier wedstrijden speelde bij de Atlas Leeuwen in de selectie onder 16 jaar, een ervaring waar hij niet zo’n goede herinneringen aan overhoudt.

De middenvelder van FC Sochaux Montbéliard vertelde ook dat hij vorig jaar een telefoontje van het Marokkaanse U20-team weigerde te beantwoorden, omdat hij toen kans maakte om door het Frans elftal te worden opgeroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team