Zoeken

Samy Faraj aangevallen wegens keuze voor Algerije

25 december 2020 - 19:00 - Sport

©

De jonge voetballer Samy Faraj, die speelt voor de Franse club Sochaux-Montbéliard, heeft een paar weken geleden bekend gemaakt dat hij voor het nationale team van Algerije uit wil komen en niet langer voor Marokko wil spelen. Sindsdien wordt hij bedreigd door fans die hem zijn keuze niet in dank af nemen. Moe van de aanhoudende bedreigingen, heeft Faraj zijn ervaring via sociale media wereldkundig gemaakt.

In een post op zijn officiële Instagram-account zegt Faraj geschokt en verrast te zijn door de reacties van sommige Marokkanen. Hij hekelt de suggestie dat het gemakkelijk zou zijn om een sportieve nationaliteit te kiezen.

"Waarom zou je me beledigen? Ik ben Marokkaan en Algerijn, ik hou van mijn twee landen.", aldus de jonge speler. Volgens Faraj ziet hij Marokko niet als een minder land dan Algerije. "Ik moest een keuze maken, en het is voetbal", legt hij uit. "Ik begrijp niet waarom ik zoveel beledigingen ontvang."

Verder legt Faraj uit dat hij ervoor heeft gekozen om uit te komen voor het Algerijns team onder 20 omdat hij al vaker in dit team heeft gespeeld. Dat bericht de Arabischtalige website Ennahar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team