Zoeken

Abdou Harroui kiest voor Oranje maar sluit Marokko niet uit

9 december 2020 - 11:40 - Sport

©

Abdou Harroui maakte zijn keuze voor Nederland een tijd geleden al en staat nog altijd achter die keuze. De middenvelder van Sparta Rotterdam wil het EK met Jong Oranje spelen en hoopt ooit geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. Als dat niet in beeld komt, sluit hij alsnog een gang naar Marokko niet uit.

De Sparta-speler zit momenteel bij de selectie van Jong Oranje, maar mag vanwege zijn origine ook uitkomen voor Marokko. "Ik ben wel eens benaderd door de Marokkaanse bond, toen speelde ik nog bij Oranje Onder-20 en ging ik net naar Jong Oranje. Ik zei toen dat ik goed zit bij Jong Oranje. Daar focus ik me op, ik wil graag het EK spelen met Jong Oranje. En wat er later gebeurt, dat zie ik wel." Dat zei hij tegenover Voetbal International tijdens een online talkshow.

Over de toekomst kan Harroui nu dus nog weinig zeggen, hij houdt alle deuren open. Mocht de stap naar het Nederlands elftal op lange termijn uitblijven, dan blijft het alsnog een optie om de overstap te maken naar Marokko.

Sparta won vrijdagavond thuis met 2-1 van FC Emmen, mede dankzij een absoluut pareltje van Harroui. Dit seizoen maakte Harroui vijf doelpunten namens Sparta Rotterdam in twaalf wedstrijden en gaf hij ook een assist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team