Zoeken

Beroep op Royal Air Maroc om voetbalwedstrijd te redden in Algiers

16 december 2020 - 19:00 - Sport

©

Voetbalclub MC Alger heeft aan luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) gevraagd om de Beninese club FC Buffles naar Algerije te brengen. Ze zouden op 4 december een terugwedstrijd spelen met de club in de voorronde van de Afrikaanse Champions League, maar de club weigert naar Algerije te reizen met een vlucht van Air France.

FC Buffles weigert om het traject Cotonou-Algiers via Parijs te maken met de luchtvaartmaatschappij Air France. Het organiserend comité van de competities op het niveau van de Afrikaanse confederatie (CAF) heeft MC Alger vervolgens gevraagd om een ​​ander vliegplan te kiezen, meldt Afrik foot. Anders zal de terugwedstrijd in een neutraal land georganiseerd moeten worden.

MC Alger koos uiteindelijk voor Royal Air Maroc. De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij zal een vlucht organiseren van Cotonou naar Algiers via Casablanca. De vlucht kan echter niet worden uitgevoerd zonder de toestemming van de Algerijnse autoriteiten, omdat de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij geen vliegverbinding heeft met Algerije. Bovendien zijn de Algerijnse grenzen sinds 17 maart gesloten vanwege de coronacrisis.

In een post op Facebook schrijft de Algerijnse club dat ze een verzoek gaat richten aan het ministerie van Buitenlandse Zaken om toestemming te vragen voor de landing van het toestel van Royal Air Maroc op de luchthaven Houari Boumediene.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team