Zoeken

Ex-militair gevangenis in voor drugshandel in Salé

22 juni 2022 - 16:20 - Marokko

©

Een voormalige militair die werkzaam was als taxichauffeur in Salé, werd door de gerechtelijke politie in het district Laayayda gearresteerd. In afwachting van zijn proces, dat volgende week van start gaat, is hij in hechtenis genomen voor de handel in drugs.

De gerechtelijke politie van het district Laayayda heeft vorige week een gepensioneerde militair gearresteerd op beschuldiging van het verhandelen van drugs. De arrestatie volgde op die van een jonge consument die in het bezit was van psychotrope tabletten. Hij gaf de rechercheurs nuttige informatie over de dealer. Ze slaagden erin om de voormalige militair te identificeren en op te sporen. Na zijn arrestatie is de man in hechtenis genomen.

Lees ook: Ex-militair in Marokko opgepakt voor sturen pornobeelden aan VN-verantwoordelijke

De ex-militair werd in het kader van het onderzoek verhoord onder toezicht van het bevoegde parket en ging over tot een bekentenis. Om de drugs te verhandelen reed hij rond in de straten van Laayayda. Hij heeft ook niet nagelaten zijn leverancier aan te geven. Deze laatste wordt momenteel actief gezocht door de politie.

Lees ook: Ex-militair veroordeeld voor wapensmokkel naar Marokko

De onderzoekers hebben ook de vergunninghouder van de taxi gedagvaard. Hij gaf toe dat de ex-militair, die over een betrouwbaarheidslicentie beschikte, zijn taxi al enkele maanden huurde. De zaak wordt volgende week behandeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team