Zoeken

Moordenaar politie-inspecteur in Khemisset aangeklaagd

15 augustus 2022 - 19:40 - Marokko

©

De gerechtelijke politie heeft afgelopen woensdag de hoofdverdachte van de moord op een politie-inspecteur in Khemisset voorgeleid aan de rechter bij het Hof van Beroep van Rabat. Hij werd aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade en in voorlopige hechtenis genomen.

Al Akhbar meldt dat de 25-jarige verdachte een bekende is van de politie. Hij zou betrokken bij zaken van diefstal, mishandeling, wapenbezit, ongehoorzaamheid en drugshandel. Hij heeft sinds hij 14 jaar is, al zes gevangenisstraffen uitgezeten.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi bevorderd doodgestoken politieman

Op 20 juli van dit jaar merkte een politiepatrouille drie mannen op die in Khemisset voorbijgangers probeerden te beroven en hen met messen bedreigden. De verdachte en zijn twee handlangers verzetten zich hevig en vielen de inspecteur aan met een mes. De agent werd meerdere malen in het hoofd en de borst gestoken.

Het slachtoffer overleed na tien dagen op de intensive care van het militair ziekenhuis in Rabat te hebben doorgebracht. De hoofdverdachte werd door een collega van het slachtoffer neergeschoten en onder toezicht in het Ibn Sina ziekenhuis in Rabat opgenomen.

Lees ook: Inezgane: twee verdachten aangeklaagd voor moord op politieman

De beklaagde is afgelopen woensdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter die hem heeft aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade en de vorming van een criminele bende gespecialiseerd in overvallen. Hij werd in preventieve hechtenis geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team