Zoeken

Saoediërs beroofd in Salé, meisje (8) gearresteerd

19 juli 2022 - 17:40 - Marokko

©

In het Marokkaanse Salé wordt een 8-jarig meisje verdacht van het stelen van een grote som geld en handtassen met kostbaarheden, die toebehoren aan de echtgenote van een Saoedische man.

Het begon allemaal met de klacht van de echtgenote van de Saoediër, over de diefstal van twee tassen met daarin acht ringen, vier oorbellen, twee gouden kettingen (21 karaat) en een bedrag van 7000 Saoedische riyals. Ze diende de klacht in bij de gerechtelijke brigade in Salé, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah. Zij vermoedde dat een jong meisje van amper 8 jaar de dader van de diefstal was, en haar vermoedens werden bevestigd.

Lees ook: Parlementsleden vervolgd voor inbraak in Agadir

De rechercheurs ondervroegen de vermeende dief, die de diefstal meteen bekende. Ze vertelde dat ze op de terugweg van een boodschap in de gangen van het gebouw waar zij woont, verschillende tassen heeft zien staan en die heeft meegenomen. Eenmaal thuis liet ze de gestolen spullen aan haar moeder zien. De rechercheurs vonden tijdens een huiszoeking één van de tassen terug met daarin 7 van de 8 ringen die als gestolen waren opgegeven, de 4 oorbellen en 7000 Saoedische riyals. De moeder van het meisje had de tweede tas inmiddels aan een andere persoon toevertrouwd, om de inhoud ervan in Fez door te verkopen.

Lees ook: Diefstal in villa ex-wali, 200.000 dirham aan juwelen weg

Tijdens een huiszoeking bij deze persoon in Fez, vond de politie de tweede tas terug, maar dan zonder inhoud. De man was al op de vlucht geslagen en wordt nu actief gezocht. Na haar arrestatie is de moeder van het meisje in hechtenis genomen omdat ze de diefstal niet heeft gemeld. In afwachting van de voorlegging van haar zaak aan de rechter, is het meisje aan haar grootmoeder toevertrouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team