Zoeken

Uitstekend nieuws voor Marokkaanse ambtenaren

9 juli 2024 - 08:00 - Marokko

©

Ambtenaren van het Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën kunnen rekenen op een verbetering van hun arbeidsvoorwaarden. De regering heeft een decreet aangenomen dat hun specifieke statuut regelt, inclusief toeslagen variërend van 1230 tot 4000 dirham.

Dit decreet maakt deel uit van een reeks maatregelen die de statuten van ambtenaren in de publieke sector wijzigen. Het is het resultaat van een akkoord tussen de regering en vakbonden en moet de financiële situatie van de medewerkers van het ministerie verbeteren.

Lees ook: Loonsverhoging voor Marokkaanse ambtenaren

Het statuut zorgt voor een uniform kader voor alle functies binnen het ministerie, inclusief de financiële inspectie, de douane, financiële ingenieurs, administrateurs, technici en assistenten. Het regelt ook de bijscholing van ambtenaren en vereenvoudigt de promotieregels.

Lees ook: Marokko verklaart oorlog aan spookambtenaren

Daarnaast is het statuut afgestemd op de specifieke taken van het ministerie van Economie en Financiën, zoals het ontwikkelen van financieel en fiscaal beleid en het waarborgen van de duurzaamheid van de schatkist. Andere sectoren wachten nog op de goedkeuring van hun eigen statuten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team