Zoeken

Ramadan-premie voor leerkrachten in Marokko

29 maart 2024 - 08:00 - Marokko

©

Goed nieuws voor leerkrachten en ambtenaren van het Marokkaanse ministerie van Onderwijs! Naast hun maandsalaris van maart ontvangen ze een eenmalige uitkering van 3000 dirham. Dit bedrag is de eerste schijf van de salarisverhoging die op 10 december 2023 werd overeengekomen.

De officiële bevestiging is er: leerkrachten en ambtenaren van het ministerie van Onderwijs zullen een salarisverhoging krijgen, conform de overeenkomst die in december werd getekend. Een eerste deel, van 1500 dirham, wordt eind maart of uiterlijk begin april uitbetaald, meldt Assabah.

Lees ook: Marokko is stakingen beu, leraren gestraft

Het ministerie heeft, onder druk van de vakbonden, hard gewerkt om de uitbetaling van deze verhoging te versnellen. De administratieve stappen zijn afgerond en de nodige wettelijke maatregelen zijn genomen zodat de leerkrachten van deze extra uitkering kunnen profiteren voor het einde van de Ramadan en Eid ul-Fitr, dat op 10 april in Marokko plaatsvindt.

Lees ook: Marokkaanse overheid reageert op stakingen met looninhoudingen

De overeenkomst van 10 december 2023 maakte een einde aan een lange reeks stakingen en sit-ins die het schooljaar bedreigden. Naast de salarisverhoging voorziet de overeenkomst ook in de afkondiging van een nieuw statuut voor leerkrachten. De tweede schijf van de salarisverhoging wordt in januari 2025 uitbetaald. Leerkrachten hopen dat dit het begin is van een duurzame verbetering van hun arbeidsomstandigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team