Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in zaak Saad Lamjarred

21 mei 2020 - 20:00 - Cultuur

©

De hoogste Franse rechtbank heeft het dossier van Saad Lamjarred doorverwezen naar de onderzoekskamer van het Parijse hof van beroep, nadat fouten werden vastgesteld in de behandeling van de zaak.

In april vorig jaar had de Franse justitie besloten om Saad Lamjarred niet voor "verkrachting" maar voor "aanranding" en "geweld" aan te klagen. In januari besloot het hof van beroep in Parijs het besluit nietig te verklaren en de zanger toch voor verkrachting te vervolgen. Het dossier werd vervolgens aan het assisenhof toevertrouwd.

Le Parisien bericht nu dat het dossier opnieuw door het hof van beroep moet worden onderzocht als gevolg van een fout in de procedure. De advocaten van Saad Lamjarred willen een assisenproces vermijden en hebben kunnen aantonen dat het besluit van het hof van beroep niet door de voorzitter van de onderzoekskamer was ondertekend, zoals de wet het eist.

Saad Lamjarred is sinds oktober 2016 in een rechtszaak verwikkeld voor de verkrachting van een jonge vrouw in een hotel in Parijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team