Zoeken

Vader Saad Lamjarred reageert op veroordeling zoon

1 maart 2023 - 13:00 - Cultuur

©

Een aantal dagen nadat de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred tot een gevangenisstraf van 6 jaar werd veroordeeld wegens verkrachting met verzwarende omstandigheden, doorbreekt zijn vader, Bachir Abdou, de stilte die hij sinds het begin van de zaak heeft aangehouden. Hij spreekt van een "diepe droefheid".

Onder de vele reacties die na de uitspraak van het proces tegen Saad Lamjarred kwamen, is er ook ééntje van zijn vader afkomstig. Bachir Abdou uitte op Instagram zijn gevoelens van "verdriet" en "onbegrip". Volgens hem bevat het vonnis veel onuitgesproken zaken.

Lees ook: Saad Lamjarred in beroep tegen veroordeling voor verkrachting

"Ik wil mijn diepe droefheid uiten over wat mij, mijn vrouw Lalla Nouzha en Ghita (de vrouw van Saad), evenals alle leden van onze familie is overkomen, door het vonnis dat de Franse justitie heeft uitgesproken tegen mijn lieve zoon Saad Lamjarred. Saad verdient deze harde en obscure beslissing niet. We maken deze dagen een zeer moeilijke tijd mee," schreef hij op zijn Instagram-account.

Lees ook: Saad Lamjarred veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

Saad Lamjarred stond terecht voor verkrachting met verzwarende omstandigheden. De klager is een Franse vrouw die 20 jaar oud was ten tijde van de gebeurtenissen. Het proces begon op 20 februari in Parijs en eindigde op 24 februari met de veroordeling van de Marokkaanse zanger tot een gevangenisstraf van zes jaar. De uitspraak is voor de familie en vrienden van Saad Lamjarred moeilijk te accepteren, maar aanklager Laura Prioul vindt daarentegen dat de gevangenisstraf in verhouding staat tot wat zij heeft meegemaakt in de Parijse hotelkamer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team