Zoeken

Ryanair versterkt aanwezigheid in Marokko met binnenlandse routes

12 december 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is van plan haar vliegprogramma van en naar Marokko vanaf volgend jaar aanzienlijk uit te breiden.

Volgens Morocco World News zal Ryanair vanaf de zomer van 2024 in totaal 24 internationale en 11 binnenlandse routes in Marokko bedienen. Bovendien is het bedrijf van plan om twee vliegtuigen toe te wijden aan de stad Tanger. Deze toename van het aantal vluchten is onderdeel van Ryanairs plan om het aantal jaarlijkse passagiers in Marokko te verdubbelen naar meer dan 10 miljoen tegen 2027.

Lees ook: Legt Ryanair nieuw beleid op aan reizigers naar Marokko?

De Marokkaanse ministeries van Transport en Logistiek en van Toerisme zullen Ryanair ondersteunen bij de implementatie van het nieuw vliegprogramma. Mohamed Abdeljalil, de minister van Transport en Logistiek, merkt op dat het nieuwe programma van Ryanair elf nieuwe binnenlandse routes zal omvatten die negen Marokkaanse bestemmingen met elkaar verbinden, waaronder Agadir, Errachidia, Essaouira, Fez, Marrakech, Ouarzazate, Oujda, Tanger en Tetouan.

Deze nieuwe vluchten zullen naar verwachting een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verminderen van de geografische isolatie van sommige Marokkaanse steden zoals Ouarzazate, Essaouira en Errachidia, waardoor het voor toeristen gemakkelijker wordt om deze bestemmingen te bereiken.

Lees ook: Ryanair: meer vluchten naar Marokko

Ryanair richt zich op zes Marokkaanse bestemmingen: Marrakech met negen nieuwe verbindingen, Tanger met acht, Agadir met drie, Beni Mellal met twee en nieuwe verbindingen naar Fez en Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team