Zoeken

Ryanair: meer vluchten naar Marokko

15 oktober 2023 - 11:00 - Economie

©

Ryanair kondigt een significante uitbreiding aan van haar internationale vluchten naar Marokko, waarbij meerdere steden op de routeplanning staan.

Vanaf deze winter zullen steden als Agadir, Essaouira, Ouarzazate, Rabat en Marrakech verbonden worden met diverse Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Lees ook: Ryanair start nieuwe vlucht naar Marokko

Met deze nieuwe verbindingen streeft Ryanair ernaar marktleider te worden op internationale vluchten naar Marokko. Uit cijfers van het Marokkaans verkeersbureau (ONMT) blijkt dat Ryanair goed is voor 2 van de 6 miljoen geplande vliegtuigplaatsen naar Marokko, 29% meer dan dezelfde periode in 2022.

Lees ook: Ryanair overweegt Marokkaans gebak aan te rekenen als "extra bagage"

Michael O’Leary, CEO van Ryanair, meldt dat er een sterke toename is van vluchten vanuit Londen. Hierbij worden zeven nieuwe bestemmingen bediend, waaronder Ouarzazate, naast een versterking van dertig bestaande routes. Adel El Fakir, de algemeen directeur van het ONMT, stelt dat de steeds sterkere aanwezigheid van Ryanair aansluit bij de Marokkaanse strategie om directe internationale luchtverbindingen te bevorderen. Marrakech blijft dé topbestemming voor Ryanair in Marokko, met 42% van de totale boekingen, maar ook steden als Ouarzazate, Essaouira, Rabat, Fez en Agadir zullen profiteren van de uitbreiding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team