Zoeken

Ryanair: Marokko aan bodemprijzen

1 april 2024 - 17:00 - Marokko

©

De Ierse low-costmaatschappij Ryanair is gestart met binnenlandse vluchten in Marokko. Met zeer aantrekkelijke prijzen, vanaf 150 dirham voor een enkeltje, wordt Ryanair de derde luchtvaartmaatschappij die in het koninkrijk opereert, naast Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc.

Zondag vlogen de eerste binnenlandse vluchten van Ryanair in Marokko. De eerste vlucht, nummer FR6741, vertrok om 5:30 uur ’s ochtends vanuit Marrakech en landde om 6:30 uur in Oujda. De tweede vlucht, nummer FR6768, vertrok om 9:30 uur ’s ochtends vanuit Marrakech en landde om 10:30 uur in Tetouan.

Lees ook: Prijzen Ryanair-tickets: Marokkanen boos

Ryanair vliegt nu tussen Oujda, Tetouan en Marrakech. Vanaf de zomer wil de maatschappij 11 binnenlandse routes in Marokko openen, die negen Marokkaanse bestemmingen met elkaar verbinden: Agadir, Errachidia, Essaouira, Fez, Marrakech, Ouarzazate, Oujda, Tanger en Tetouan.

Met de nieuwe routes wil Ryanair het aantal passagiers in Marokko verdubbelen naar meer dan 10 miljoen per jaar in 2027. In de toekomst wil de luchtvaartmaatschappij ook vliegen naar Dakhla en Nador.

Lees ook: Ryanair revolutioneert Marokkaans luchtruim en mikt op toppositie

De komst van Ryanair is goed nieuws voor het Marokkaanse toerisme. De lage prijzen zullen meer mensen aanmoedigen om binnenlandse reizen te maken. Bovendien zullen de vluchten helpen om de isolatie van steden als Ouarzazate, Essaouira en Errachidia te verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team