Zoeken

Legt Ryanair nieuw beleid op aan reizigers naar Marokko?

5 december 2023 - 16:00 - Marokko

©

De Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair ligt onder vuur vanwege de invoering van nieuwe kosten voor digitale instapkaarten. De vraag die terugkomt is of deze maatregel ook zal worden toegepast op reizigers naar Marokko.

Klanten zouden extra moeten betalen om toegang te krijgen tot hun digitale instapkaart. Zonder deze betaling zouden ze gedwongen worden in de rij te staan op de luchthaven om een gedrukte instapkaart te verkrijgen. Dit blijkt uit schermafbeeldingen gedeeld op X door passagiers. De app van de luchtvaartmaatschappij vraagt hen om willekeurig een stoel te selecteren tegen een kostprijs van tussen de 8 en 21 pond, als ze hun digitale instapkaart willen downloaden. Op het internet uiten gebruikers hun ongenoegen over dit nieuwe beleid van Ryanair.

Lees ook: Binnenlandse vluchten: Ryanair daagt Royal Air Maroc en Air Arabia uit

"Echt ongelooflijk, jullie nieuwe beleid waarbij passagiers geen instapkaart (mobiel of geprint) kunnen maken zonder een stoel te betalen, waardoor ze gedwongen worden om in een lange incheckrij (30 minuten of langer) te staan, enkel zodat jullie een paar pond kunnen verdienen. Schandalig," uitte een boze klant van de luchtvaartmaatschappij in een bericht. "Ryanair, ik weet dat jullie goedkoop zijn, maar me dwingen om een stoel te betalen of eerder naar de luchthaven te gaan om een instapkaart persoonlijk op te halen is BELACHELIJK," klaagt een ander.

Lees ook: Ryanair overweegt Marokkaans gebak aan te rekenen als "extra bagage"

Volgens Daily Mail zijn niet alle passagiers getroffen door deze kosten, waarbij sommigen stellen een gratis digitale instapkaart te hebben ontvangen. "Passagiers hebben de keuze om tegen een kleine vergoeding een stoel te kiezen of gratis willekeurig een stoel toegewezen te krijgen," reageerde een woordvoerder van Ryanair. Het is echter niet duidelijk of het bedrijf reizigers verplicht om te betalen voor een digitale instapkaart.

Bladna.nl