Zoeken

Hoe Marokko de luchtvaartconnectiviteit verbetert

20 mei 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marokko zet zich in om de binnenlandse en internationale luchtvaartconnectiviteit te verbeteren. Minister van Transport en Logistiek Mohammed Abdeljalil onthulde de Marokkaanse strategie tijdens een zitting in het Parlement.

De binnenlandse en internationale luchtvaartconnectiviteit in Marokko wordt versterkt. Overeenkomsten tussen de staat en verschillende regio’s in het land hebben geleid tot een positief herstel van het binnenlandse luchtverkeer, van 1,3 miljoen passagiers in 2012 tot 2,6 miljoen passagiers in 2023. Dit geldt met name voor vluchten van en naar Casablanca, aldus Abdeljalil dinsdag in het Parlement. Hij herinnerde hen ook aan de ondertekening in 2017 van partnerschapsovereenkomsten tussen de luchtvaartmaatschappij Air Arabia Maroc en bepaalde regio’s. In november vorig jaar gaf zijn ministerie Ryanair toestemming om voor het IATA-zomerseizoen 2024 (april tot en met maart) 11 binnenlandse vluchten te exploiteren die negen Marokkaanse luchthavens met elkaar verbinden.

Lees ook: Facelift voor meerdere Marokkaanse luchthavens

Op het gebied van internationale luchtvaartconnectiviteit kondigde de minister aan dat zijn departement 52 luchtvaartmaatschappijen heeft toegestaan ​​om deze zomer 2060 reguliere wekelijkse vluchten uit te voeren die Marokko verbinden met 135 internationale luchthavens in 52 landen. Dit is een toename van 15% ten opzichte van het vorige zomerseizoen.

Sinds de ondertekening van de Open Sky-overeenkomst met de Europese Unie in 2006 heeft het Marokkaanse luchtruim een ​​opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt die de internationale connectiviteit van Marokko aanzienlijk heeft verbeterd. Het koninkrijk is nu verbonden met meer dan 150 bestemmingen in plaats van 90, en het aantal luchtvaartmaatschappijen is verdubbeld tot meer dan 45, aldus de minister. Hij voegde eraan toe dat het nieuwe contractprogramma tussen de regering en Royal Air Maroc een nieuwe impuls geeft aan de ontwikkeling van de internationale connectiviteit.

Lees ook: Rijke Spaanse familie investeert in nieuwe Marokkaanse luchtvaartmaatschappij

Royal Air Maroc streeft ernaar haar vloot geleidelijk uit te breiden tot 200 vliegtuigen tegen 2037. Hiermee kan het aantal bestemmingen worden uitgebreid van 99 in 2019 naar 143, waardoor de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij een ​​globale verbinding tussen continenten wordt. Naast overeenkomsten met luchtvaartmaatschappijen initieert Marokko projecten voor de ontwikkeling van luchthavens. Abdeljalil benadrukte dat er projecten ter waarde van ongeveer 5 miljard dirham zullen worden gelanceerd voor de ontwikkeling van de luchthavens van Marrakech, Agadir, Tanger en Ttouan, om de toename van het passagiersverkeer op te vangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team