Zoeken

Ryanair stimuleert Marokkaanse luchtverkeer

22 mei 2024 - 20:00 - Economie

©

De luchthavens van Tanger en Tetouan zagen in april een forse toename van het aantal passagiers. Dit is deels te danken aan de komst van de Ierse low-costmaatschappij Ryanair, die de derde luchtvaartmaatschappij is geworden die binnenlandse vluchten in Marokko uitvoert.

In april steeg het aantal passagiers op de luchthaven Tanger Ibn Battuta met 24% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op de luchthaven Saniat R’mel in Tetouan steeg het aantal passagiers met 37% in dezelfde periode. Deze toename van het luchtverkeer in Tanger en Tetouan maakt deel uit van de algehele groei die in april 2024 op alle Marokkaanse luchthavens werd waargenomen: het aantal passagiers steeg met 30% ten opzichte van april 2023, wat resulteerde in een totaal van 2,64 miljoen passagiers.

Lees ook: Ryanair zet Air Arabia onder druk in Marokko

Deze significante groei valt samen met de komst van Ryanair. Sinds 31 maart is de maatschappij, die binnenlandse vluchten in Marokko uitvoert met zeer aantrekkelijke prijzen, de derde luchtvaartmaatschappij geworden die in Marokko vliegt, na Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc. Ryanair is van plan om vanaf deze zomer elf binnenlandse routes in Marokko te openen, die negen Marokkaanse bestemmingen verbinden, met name Agadir, Errachidia, Essaouira, Fez, Marrakech, Ouarzazate, Oujda, Tanger en Tetouan. Dit maakt deel uit van het vluchtplan van de maatschappij om het aantal jaarlijkse passagiers in Marokko te verdubbelen tot meer dan 10 miljoen tegen 2027. De Ierse low-costmaatschappij heeft al nieuwe vluchten gelanceerd tussen Marrakech, Tanger en Tetouan, waardoor passagiers meer keuze hebben voor goedkopere en flexibelere reizen tussen deze steden.

Lees ook: Air Arabia opent nieuwe hub in Tetouan

De opening van een nieuwe luchtvaartbasis op de luchthaven van Tetouan, met de lancering van nieuwe routes naar Barcelona, Malaga, Brussel en Madrid, heeft ook bijgedragen aan deze groei.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team