Zoeken

Marokko investeert fors in luchtvaart voor WK 2030

16 mei 2024 - 07:00 - Economie

©

Marokko zet zich in om de kwaliteit van de luchtvaartdiensten te verbeteren en de luchtvaartverbindingen te versterken, in het kader van de organisatie van het WK 2030, samen met Spanje en Portugal.

De Marokkaanse regering heeft een nieuw contractprogramma ondertekend met Royal Air Maroc om de internationale connectiviteit van het koninkrijk te versterken. De luchtvaartmaatschappij streeft ernaar haar vloot tegen 2037 uit te breiden van 50 naar 200 vliegtuigen, zo meldde minister Mohamed Abdeljalil van Transport en Logistiek dinsdag tijdens een vragenronde in het parlement.

Lees ook: Royal Air Maroc mikt op XXL vloot voor WK 2030

"Sinds de ondertekening van de open sky-overeenkomst in 2006 met de Europese Unie heeft het Marokkaanse luchtruim een ​​opmerkelijke ontwikkeling doorgemaakt, wat heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de internationale connectiviteit van Marokko. Het land is nu verbonden met meer dan 150 bestemmingen in plaats van 90, en het aantal luchtvaartmaatschappijen is verdubbeld tot meer dan 45", voegde de minister toe.

Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Air Arabia Maroc, hebben partnerschapsovereenkomsten getekend met bepaalde regio’s, waaronder Casablanca, om binnenlandse vluchten nieuw leven in te blazen, aldus de minister. Hij benadrukte dat het binnenlandse luchtverkeer in 2023 2,6 miljoen passagiers bereikte, tegenover 1,3 miljoen in 2012. Ryanair zal deze zomer ook 11 binnenlandse vluchten openen naar 9 bestemmingen in het koninkrijk.

Lees ook: Luchthaven Tanger krijgt facelift van 2 miljard dirham

Daarnaast zijn er vergunningen verleend aan 52 luchtvaartmaatschappijen die 2060 regelmatige vluchten per week naar Marokko zullen uitvoeren vanuit 135 internationale luchthavens. Dit is een toename van 15% ten opzichte van de zomer van 2023, benadrukte Abdeljalil. Hij herinnerde eraan dat er uitbreidingswerken zullen worden uitgevoerd aan de luchthavens van Tanger, Agadir, Marrakech en Tetouan voor een bedrag van ongeveer 5 miljard dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team