Zoeken

Ryanair: dit zijn de prijzen voor binnenlandse vluchten

15 december 2023 - 11:00 - Economie

©

In de zomer van 2024 breidt de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair haar vliegprogramma naar Marokko aanzienlijk uit. Met maar liefst 1100 vluchten per week op 175 verschillende routes, waaronder 35 nieuwe, zet Ryanair een record neer. De groep heeft ook de prijzen voor binnenlandse vluchten onthuld.

Volgens Air Journal omvat dit nieuwe aanbod routes zoals La Rochelle-Marrakech en Carcassonne-Tanger. Bovendien kondigt de maatschappij de opening van haar vierde Marokkaanse basis in Tanger aan, waarvoor twee nieuwe vliegtuigen worden ingezet, een investering van 200 miljoen dollar.

Lees ook: Ryanair versterkt aanwezigheid in Marokko met binnenlandse routes

Ryanair’s vloot in Marokko zal groeien tot 14 vliegtuigen: zeven gestationeerd in Marrakech, drie in Fez, twee in Agadir en twee in Tanger. Deze vloot zal naar verwachting meer dan 5 miljoen passagiers vervoeren, zowel internationaal als binnenlands, wat neerkomt op een groei van 33%. De luchtvaartmaatschappij zal ook voor het eerst vluchten aanbieden naar de Marokkaanse luchthavens van Beni Mellal en Errachidia, waarmee het totaal op twaalf Marokkaanse bestemmingen komt.

Lees ook: Binnenlandse vluchten: Ryanair daagt Royal Air Maroc en Air Arabia uit

Vanaf de zomer van 2024 worden 11 nieuwe binnenlandse routes in het programma opgenomen, met prijzen vanaf 330 dirham voor een enkele reis. Ryanair’s investeringen in Marokko overstijgen inmiddels de 1,4 miljard dollar, wat niet alleen meer dan 500 banen voor piloten, cabinepersoneel en ingenieurs betekent, maar ook duizenden banen in de toerismesector bevordert. Dit draagt bij aan economische groei in twaalf Marokkaanse steden, waaronder Rabat, Marrakech, Fez, Agadir, Tanger, Ouarzazate en Essaouira.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team