Zoeken

Russische diplomaat stelt Marokko gerust inzake graan

17 mei 2022 - 15:00 - Marokko

©

Net als andere landen die granen importeren uit Rusland, kwam Marokko de afgelopen maanden in de moeilijkheden door de oorlog in Oekraïne. Een situatie die volgens de Russische handelsvertegenwoordiger in het koninkrijk snel beter wordt.

In een verklaring aan het agentschap TASS, verzekert Artyom Tsingamzgvrishvil dat Marokko de leveringen van Russisch graan op tijd zal ontvangen. Volgens de diplomaat "zijn de Russische graanleveranciers van oudsher actief in de richting van Marokko", dat één van ’s werelds grootste importeurs van tarwe is. Hij zegt zich bewust te zijn van de dringende noodzaak om Marokko tijdig te leveren, vooral omdat het huidige groeiseizoen negatief wordt beïnvloed door klimatologische situatie, meldt Libre Entreprise.

Lees ook: Marokko verliest 79% graanproductie

Volgens de Russische handelsvertegenwoordiger "is Marokko de derde handelspartner van Rusland in Afrika, na Egypte en Algerije". Hij voegt eraan toe dat de "Russische graanleveringen aan Marokko 75 miljoen dollar bedroegen in 2017, 103 miljoen dollar in 2018, 102 miljoen dollar in 2019, 94 miljoen dollar in 2020 en 49 miljoen dollar in 2021".

Lees ook: Marokkaanse premier: "Oorlog in Oekraïne compliceert alles"

Tsingamzgvrishvil zegt ook dat "de uitvoer van Rusland naar Marokko met 53% is gestegen en dat de invoer uit Marokko eveneens met 36% is toegenomen, voornamelijk als gevolg van een toename van de uitvoer van Marokkaanse citrusvruchten (met 52%)."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team