Zoeken

Oproep aan Poetin om doodvonnis tegen Marokkaan niet uit te voeren

13 juni 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In Marokko hebben twee NGO’s een brief geschreven aan de Russische president Vladimir Poetin waarin zij hem vragen de uitvoering van het doodvonnis tegen Brahim Saadoun, een jonge pro-Oekraïense Marokkaanse activist die ervan wordt beschuldigd een huurling te zijn, op te schorten.

Verzenders van de brief zijn de Marokkaans-Russische Vriendschapsvereniging en het Marokkaans Comité voor Vrede en Solidariteit, zoals gemeld door Le360. "Wij zijn van mening dat deze jonge Marokkaanse student tegen zijn wil heeft deelgenomen aan militaire operaties, op een manier die onbewust was, gezien zijn onstabiele mentale toestand. Wij roepen Zijne Excellentie op om tussenbeide te komen bij de rechtbank die de jongeman ter dood heeft veroordeeld, zodat het vonnis niet wordt voltrokken", lieten zij weten aan de Russische president Vladimir Poetin.

Lees ook: Marokkaan Brahim Saadoun ter dood veroordeeld in Oekraïne

In april werden de jonge Marokkaan Brahim Saadoun en de Britten Aiden Aslin en Shaun Pinner door het Russische leger in Mariupol gevangen genomen toen zij aan de zijde van de Oekraïense strijdkrachten vochten. Zij werden ervan beschuldigd huurlingen te zijn en zijn door de justitie van de separatistische autoriteiten in Donetsk ter dood veroordeeld. De vader van Brahim verzekerde in een verklaring aan de Marokkaanse media dat zijn zoon "geen huurling" was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team