Zoeken

Royal Air Maroc programmeert honderden vluchten naar Mekka

19 maart 2023 - 15:00 - Economie

©

Royal Air Maroc heeft de versterking van het aantal vluchten naar Saoedi-Arabië aangekondigd om de pelgrimsreizen naar Mekka in 2023 te vergemakkelijken.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij heeft ruim 61.000 stoelen geprogrammeerd om het vervoer van Marokkaanse pelgrims naar Mekka mogelijk te maken.

Lees ook: Royal Air Maroc past vluchtschema’s aan na uurverandering

Om aan de vraag voor het Omra- en Hajj-seizoen 2023 te voldoen, verzekert Royal Air Maroc alle menselijke en materiële middelen te hebben gemobiliseerd. Meer dan honderd vluchten zullen vanuit Marokkaanse steden vertrekken naar Jeddah en Medina in Saoedi-Arabië. Voor de Omra, die loopt van 18 maart tot 4 mei, heeft Royal Air Maroc 28.000 stoelen voorzien op vluchten die worden uitgevoerd door haar eigen vliegtuigen en een gecharterd groot toestel met een capaciteit van 436 passagiers.

Voor de Hajj 2023, die gepland staat van 2 juni tot 22 juli, heeft Royal Air Maroc 33.000 stoelen op 54 vluchten geprogrammeerd die zullen worden uitgevoerd door de eigen vliegtuigen van de groep en twee grote gecharterde toestellen bij "internationaal gerenommeerde" maatschappijen met een gemiddelde capaciteit van 350 passagiers per toestel.

Lees ook: Uitleg over hoge kosten bedevaart naar Mekka dit jaar

Royal Air Maroc stelt in een persbericht ook dat het personeel op de Marokkaanse luchthavens zal worden versterkt, evenals in Mekka, Jeddah en Medina om Marokkaanse pelgrims bij te staan en hen te helpen bij de procedures met betrekking tot hun vervoer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team