Zoeken

Ramadan: Marokkanen vinden moeilijk plaatsen voor Umrah

28 maart 2022 - 17:30 - Marokko

©

De voorwaarden om Saudi-Arabië binnen te komen zijn sinds 5 maart versoepeld, maar hoewel dit nieuws met opluchting werd begroet, temperden de beperkingen van de reis, opgelegd door de gezondheids- en geostrategische situatie, het algemene enthousiasme van een aantal Marokkaanse reisorganisaties.

Na een lange periode van sluiting van de internationale grenzen en de opschorting van het luchtverkeer wegens de coronapandemie, kunnen Marokkaanse reizigers die de Umrah wensen te verrichten nu eindelijk naar Saudi-Arabië reizen, maar het blijkt zelfs zonder de coronamaatregelen voor veel pelgrims moeilijk om naar Saudi-Arabië te gaan. "Naast de verhoging van de voorgestelde tarieven, werden er tot nu toe geen extra vluchten gepland door Royal Air Maroc of door Saudi-Arabië," zegt Mustapha Aouzir, eigenaar van een reisbureau en lid van de Nationale Vereniging van Reisbureaus van Marokko, aan SNRTnews.

Lees ook: Saudi-Arabië schaft vaccinpas voor hadj en Umrah af

Volgens zijn uitleg is het aanbod kleiner dan de vraag. "Normaal deden wij verzoeken voor een groep van 40 of 50 personen aan de bedrijven die quota’s voorstelden, maar dit jaar is dat niet het geval. Het maximum dat door Royal Air Maroc wordt afgegeven is 20 tickets." Mustapha Aouzir vindt dit besluit onbegrijpelijk.

Abderrafie Azzouzi is ook eigenaar van een reisbureau. Hij geeft uiting aan dezelfde bezorgdheid en verklaart dat veel van zijn collega’s zich zorgen maken over deze situatie. "Op dit moment zijn er enkel reguliere vluchten. De tickets zijn beperkt en bijna niet te vinden, omdat veel plaatsen al werden gereserveerd. Zelfs wanneer de vraag niet enorm is, dan nog zijn de plaatsen niet beschikbaar. Agentschappen die reeds Umrah-pakketten hebben verkocht, riskeren hun klanten te moeten terugbetalen", zegt hij.

Lees ook: 3000 Marokkaanse pelgrims vast in Saoedi-Arabië

Gezien de verbetering van de epidemiologische situatie in Saudi-Arabië en in de wereld, hebben de autoriteiten sinds 5 maart 2022 de voorwaarden voor binnenkomst in het land versoepeld, door gevaccineerde reizigers vrij te stellen van quarantaine of screeningtests. Het dragen van een masker is niet langer verplicht, maar is nog wel vereist in afgesloten ruimten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team