Zoeken

Saudi-Arabië schaft vaccinpas voor hadj en Umrah af

12 maart 2022 - 15:40 - Wereld

©

Marokkanen die naar Mekka willen reizen, hoeven niet langer een inentingsbewijs te tonen. Het Saoedische ministerie van Bedevaart en Umrah heeft de controle op de vaccinatiestatus van personen die de Grote Moskee in Mekka en de Moskee van de Profeet in Medina binnengaan, met ingang van donderdag 10 maart 2022, opgeheven.

Sommige van de beperkingen die de Saoedische autoriteiten aan de Al-Masjid al-Haram en de Masjid an-Nabawi hadden opgelegd, zijn opgeheven. Het besluit werd genomen als gevolg van de daling van het aantal infectiegevallen, zowel in Saoedi-Arabië als in de rest van de wereld.

Lees ook: Saoedi-Arabië opent Umrah voor buitenlandse pelgrims

Het ministerie van Bedevaart en Umrah heeft ook de verplichting afgeschaft om vaccinatiegegevens te registreren voor het verkrijgen van een Umrah-vergunning voor buitenlandse pelgrims. Het is echter nog steeds nodig om toestemming te krijgen voor de Umrah.

Lees ook: Canada: gratis bedevaart naar Mekka om vaccinatie aan te moedigen

Hoewel sociale afstand niet langer vereist is in de Grote Moskee en de Moskee van de Profeet, blijft de verplichting om een masker te dragen gelden. De verplichting om bij aankomst een negatieve PCR-test voor te leggen, is afgeschaft voor buitenlandse pelgrims, evenals de verplichting tot quarantaine in een toeristische instelling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team