Zoeken

Royal Air Maroc plant vluchten tussen Casablanca en Algiers

9 juni 2023 - 18:00 - Economie

©

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft opnieuw een uitstel aangekondigd voor de hervatting van de vluchten tussen Casablanca en Algiers. Aanvankelijk was de service gepland voor juli 2023, maar nu is de voorlopige startdatum 2 september 2023. De afwezigheid van luchtverbindingen tussen de twee landen is te wijten aan een diplomatiek conflict.

De hervatting van de vluchten was oorspronkelijk gepland voor volgende maand, maar werd uitgesteld tot volgend najaar, dat meldt Air Journal op basis van informatie van AeroRoutes. Reizigers zullen dus andere alternatieven moeten vinden om vanuit Marokko naar Algerije te reizen.

Lees ook: Klachten: Royal Air Maroc in top 3 in Canada

Volgens informatie van de Global Distribution Systems (GDS), is de herlancering gepland voor 2 september 2023, met vier wekelijkse vluchten uitgevoerd door een Boeing 737-800. Dit vliegtuig heeft een capaciteit van 12 passagiers in Business class en 147 in Economy class. De vluchten vertrekken vanuit Casablanca op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag om 10.10 uur en landen in Algiers om 11.55 uur. Terugvluchten zullen Algerije verlaten om 13.25 uur en aankomen in Casablanca om 15.25 uur, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Air Algérie zet concurrentie met Royal Air Maroc op scherp

In september 2021 besloot de Hoge Veiligheidsraad van Algerije (HSC) om de luchtgrenzen van het land met Marokko "onmiddellijk te sluiten", waardoor Royal Air Maroc werd verboden om Algerije te bedienen en civiele en militaire vliegtuigen uit Marokko of met Marokkaanse registraties, niet over het Algerijnse luchtruim mogen vliegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team