Zoeken

Bij deze maatschappijen leaset Royal Air Maroc vliegtuigen

1 juni 2023 - 16:00 - Economie

©

Royal Air Maroc heeft een Airbus A330-200 gehuurd om haar activiteiten deze zomer te versterken. Het toestel, dat door Air Belgium wordt geëxploiteerd, zal worden ingezet tussen Casablanca en Parijs-CDG en Istanbul.

De A330-200 zal in dienst zijn van 14 juni tot 3 september 2023, melden Air Journal en Aeroroutes. Royal Air Maroc zal het toestel gebruiken op zijn dagelijkse rotatie. Het vliegtuig vertrekt om 16.40 uur van de luchthaven van Casablanca en komt om 18.45 uur aan in Parijs. De terugvlucht verlaat Frankrijk om 20.25 uur en landt om 22.35 uur in Marokko.

Lees ook: Royal Air Maroc: nieuwe vliegtuigen en nieuwe routes

Voorafgaand aan de ingebruikname op de route Casablanca-Parijs zal dezelfde A330-200 van 15 tot 23 juni door Royal Air Maroc worden ingezet op de route Casablanca-Istanbul. De vluchten vertrekken vanuit Casablanca om 10.00 uur (aankomst om 16.40 uur) en vertrekken vanuit Istanbul om 18.10 uur (aankomst om 21.10 uur). Volgens dezelfde bronnen zal Royal Air Maroc tot half september ook Airbus A320-vliegtuigen met bemanning huren van Nouvelair. Deze toestellen zullen vluchten uitvoeren tussen Agadir en Oujda naar Parijs-Orly.

Enkele dagen geleden meldde Abdelhamid Addou, de CEO van Royal Air Maroc, belangrijk nieuws over het komende zomerseizoen en de aankoop van nieuwe vliegtuigen. Voor het zomerseizoen zal de luchtvaartmaatschappij in totaal 6,2 miljoen stoelen aanbieden op 90 bestemmingen. Dit omvat aanbiedingen naar 34 Europese luchthavens, in Noord-Amerika en Afrika, met 26 rechtstreekse routes en markten in het Midden-Oosten. Om de uitbreiding te ondersteunen is Royal Air Maroc van plan zes extra vliegtuigen van de nieuwe generatie te leasen.

Lees ook: Royal Air Maroc wil meer vluchten naar landen waar wereld-Marokkanen wonen

Daarnaast onthulde de CEO ook de ambities van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij op middellange termijn. Die hebben als doel de luchtvaartmaatschappij leidend te maken in Afrika, door de versterking van haar positie op het continent. Ook werd een strategisch groeiplan bekendgemaakt voor de komende tien jaar, dat met name gericht is op een verdubbeling van de vloot van de luchtvaartmaatschappij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team