Zoeken

Ridouan Taghi vraagt vrijspraak

18 september 2022 - 14:00 - Wereld

©

Ridouan Taghi hoopt op een vrijspraak. Zijn advocaten oordeelden in de rechtbank dat het Openbaar Ministerie een fout had begaan door de Mocro-maffia-leider te vervolgen.

"Het OM vraagt de rechtbank een levenslange gevangenisstraf op te leggen op basis van een eenzijdig, eigen scenario en het plakken van enkele flarden tekst," verklaarden de advocaten van Taghi op de eerste dag van pleidooi op vrijdag, in de rechtbank in Amsterdam.

Lees ook: FBI tipte Nederland over communicatie Taghi met maffiabaas

Taghi (44) was zelf niet aanwezig in de rechtbank. De bewijzen tegen hem komen grotendeels uit gekraakte berichten waarin onder meer over liquidaties wordt gesproken. Volgens zijn advocaten werden deze berichten op illegale wijze verkregen. Zo werd ook data onderschept van mensen die niets met de zaak te maken hebben, in een poging om bewijsmateriaal te vinden tegen de vermeende drugsbaron.

Lees ook: Taghi wilde zwager "invalide maken"

Het Openbaar Ministerie heeft eind juni levenslang geëist tegen Taghi. Het Marengo-proces is al vier jaar aan de gang en gaat over zes liquidaties en meerdere moordpogingen die zouden zijn bevolen door Taghi en zijn bende. Nabil B is kroongetuige in het proces. Sinds het begin van de strafzaak werden zijn broer, zijn advocaat Derk Wiersum en zijn vertrouwenspersoon Peter R. de Vries vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team