Zoeken

Taghi wilde zwager "invalide maken"

7 juli 2022 - 17:29 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in de zaak tegen de neef van Ridouan Taghi, de Pool Krystian M. voor het eerst in verband gebracht met Ridouan Taghi. Deze week werd ook bekend dat hij volgens het Openbaar Ministerie een rol speelde als aanjager bij de moord op Peter R. de Vries. M. kreeg van Taghi ook de opdracht om een ex-schoonbroer zwaar te mishandelen.

Al lang wordt vermoed dat de moord op Peter R. de Vries verband houdt met de zaak rond topcrimineel Ridouan Taghi. Uit het proces blijkt dat Ridouan Taghi de 27-jarige Krystian M., gebruikte voor geweldsklussen. Justitie gaat er vanuit dat M. Delano G. en Kamil E. heeft aangestuurd bij de moord op Peter R. de Vries, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Levenslang voor kopstukken die liquideerden voor Taghi

De Vries werd op 6 juli vorig jaar neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Hij trad op als vertrouwenspersoon van Nabil B., de kroongetuige in het omvangrijke Marengo-proces tegen hoofdverdachte Taghi. De officier van justitie zei daarom eerder al dat de strafzaak tegen de topcrimineel vermoedelijk aanleiding is geweest voor de moord op De Vries.

Lees ook: Levenslang geëist tegen Ridouan Taghi

Ridouan Taghi zou ook de opdracht aan M. hebben gegeven om zijn eigen zwager iets aan te doen, aldus De Telegraaf. Ridouan Taghi wilde hem ’invalide maken’ omdat hij zijn zus meerdere keren had lastiggevallen. Taghi gaf die opdracht vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught waar hij sinds zijn aanhouding zit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team