Zoeken

Inez Weski beschuldigd van doorspelen berichten Ridouan Taghi

28 september 2022 - 10:00 - Wereld

©

André Seebregts, de nieuwe advocaat van Youssef Taghi, zegt dat er aanwijzingen zijn dat de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi al veel langer kon communiceren vanuit de gevangenis, dan enkel via zijn neef en advocaat Youssef Taghi. Volgens Seebregts gebeurde dit via zijn advocaat Inez Weski.

Inez Weski, de advocaat van crimineel Ridouan Taghi, zou berichten hebben doorgespeeld van en naar haar cliënt in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. "Het lijkt erop dat ook zij niet bestand is tegen de enorme druk die uitgaat van deze man," aldus advocaat André Seebregts van Youssef Taghi, geciteerd door het AD. "Weski is een heel kundige advocaat. Ze is integer. We zien in het dossier ook wel aanwijzingen dat ze dit liever niet doet."

Lees ook: Taghi laat brieven publiceren die hij naar moordenaar van Theo van Gogh stuurde

Het is de tweede keer in korte tijd dat Weski in verband wordt gebracht met het naar buiten brengen van informatie. Het Openbaar Ministerie onderzocht eerder of Weski informatie heeft gelekt via een USB-stick. "Het overhandigen van een USB-stick aan iemand in de EBI is onmogelijk. Vanwege de afscheiding, de poortjes en fouilleringen. Dus dit is logistiek onmogelijk en is ook nooit gebeurd", zei Weski toen.

Advocaat Weski laat ook nu in een reactie weten dat de beschuldigingen ongegrond zijn. Ze noemt de uitspraken van de advocaat van Youssef Taghi "zeer onjuist en onterecht suggestief. Kennelijk tracht de advocaat zijn cliënt te verdedigen ten koste van anderen, in dit geval ten koste van mij. Zeer laakbaar", aldus een emotionele Weski.

Lees ook: Advocaat Taghi: plannen om Amalia te vermoorden absurd

De 39-jarige Youssef Taghi wordt vervolgd omdat hij een half jaar lang criminele plannen van Ridouan Taghi zou hebben doorgespeeld. Hij werd bijgestaan door advocaten Haroon Raza en Yassine Bouchikhi, maar ze legden vorige week hun werk zonder nadere verklaring neer. Seebregts is de nieuwe advocaat van Youssef Taghi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team