Zoeken

Advocaat Taghi: plannen om Amalia te vermoorden absurd

19 september 2022 - 16:00 - Wereld

©

In het uitgebreide liquidatieproces Marengo is Ridouan Taghi (44) de hoofdverdachte. Er wordt levenslang geëist. De beschuldiging dat hij een aanslag op prinses Amalia of premier Mark Rutte zou voorbereiden wordt door Ridouan Taghi zelf omschreven als "valse, ongefundeerde informatie". Volgens Weski verstoort dit soort ernstig suggestieve berichtgeving de strafzaak tegen Taghi.

Volgens advocaat Inez Weski heeft de directie van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught na de krantenberichten besloten dat Taghi drie maanden lang geen contact mag hebben met zijn familie.

Lees ook: Prinses Amalia bedreigd door Mocro-maffia

Eerder meldde De Telegraaf dat Taghi en Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, elkaar vaak brieven schreven. De twee werden samen opgesloten in de EBI in Vught totdat Mohammed B. werd overgeplaatst. Volgens Weski was er echter geen "nauw contact" tussen de twee.

Volgens de advocaat schreef Taghi vier brieven aan B. in het Nederlands. Zij vroeg het Openbaar Ministerie de brieven te publiceren, maar kreeg te horen dat de zaak in de rechtbank moet worden besproken en niet in de media.

Lees ook: Mark Rutte bedreigd door Mocromaffia

Er is verbazing in het lagerhuis over de vermeende correspondentie. VVD-Kamerlid Ulysse Ellian vindt dat het contact tussen B. en Taghi "onmiddellijk verbroken moet worden". PvdA-leider Attje Kuiken twitterde dat het systeem "zo lek is als een mandje" en CDA-Kamerlid Anne Kuik vindt het "gek" dat "criminelen met elkaar in contact mogen komen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team