Zoeken

Ridouan Taghi: "Niets te maken met prinses Amalia"

30 oktober 2022 - 16:00 - Wereld

©

Topcrimineel Ridouan Taghi heeft in een schriftelijke getuigenverklaring ontkend dat hij iets te maken heeft met de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, noch de bedreiging tegen prinses Amalia.

De 44-jarige Taghi werd vrijdag als getuige gehoord in de strafzaak tegen Youssef T., een neef van hem die hem ook bijstond als advocaat. Zijn neef was volgens justitie niet alleen bij de uitbraakplannen van Taghi betrokken, maar zou ook zijn boodschapper met de criminele wereld zijn geweest, schrijft Metro. "Youssef hoort thuis bij zijn kinderen. Door mij is hij in deze ellende terechtgekomen. Hij heeft niets strafbaars gedaan," zei Taghi.

Lees ook: Taghi doet aangifte van lekken vanuit justitie en EBI

De Mocro-maffia leider greep ook de kans om via een schriftelijke getuigenverklaring te ontkennen dat hij iets te maken heeft met de moorden op de broer van kroongetuige Nabil B., advocaat Derk Wiersum en misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij zegt ook dat hij niets te maken heeft met de bedreigingen tegen prinses Amalia.

Lees ook: Prinses Amalia mag huis niet uit door bedreigingen Mocro-maffia

Er wordt vaak gesuggereerd dat Taghi achter deze zaken zit, maar officieel is hij geen verdachte in deze zaken. Hij is wel de hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team