Zoeken

Retourfase Marhaba 2022: Melilla richt wachtzone in voor wereld-Marokkanen

17 juli 2022 - 19:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De autoriteiten in Melilla hebben een grote tent opgezet in het havencomplex van de enclave om wereld-Marokkanen te kunnen verwelkomen die naar Europa terugkeren in het kader van Operatie Marhaba 2022.

De tent zal als wachtplaats fungeren voor de duizenden Marokkanen die na een vakantie in Marokko naar Europa terugkeren en via Melilla de boot nemen naar Malaga, Almeria of Motril (Granada), aldus een woordvoerder van de havenautoriteit van Melilla aan Europa Press.

Lees ook: Marokkaanse diaspora hekelt lange wachttijden in Sebta en Melilla

Dankzij de tijdelijke tent van 2000 m2 zullen bootpassagiers met hun voertuigen in de schaduw kunnen wachten tot ze op de boot mogen. Ook werden wc’s en een gebedsruimte voorzien, benadrukt een woordvoerder van de plaatselijke regering. De installatie van de tent vergde een investering van 28.056 euro.

Lees ook: Voorrang voor voertuigen wereld-Marokkanen bij grens Melilla

Donderdag kwam de veiligheidsraad van Melilla samen om de retourfase van Operatie Marhaba te bespreken, die afgelopen vrijdag officieel van start ging. Aan de vergadering namen regeringsafgevaardigde Sabrina Moh, vertegenwoordigers van de Guardia civil, de nationale politie, de lokale politie en de civiele bescherming deel. Na de meeting werd aangegeven "dat het hele apparaat voor de retourfase gereed is".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team