Zoeken

Marhaba 2022: opgelet voor terugkeer-pieken!

11 augustus 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Operatie Marhaba 2022 verloopt "onder goede omstandigheden", aldus de havenautoriteit van Tanger Med. Volgens de prognoses zal de retourfase haar hoogtepunt bereiken tussen 25 en 30 augustus.

Halverwege Marhaba 2022 zijn de havenautoriteiten tevreden over het verloop van deze editie. Vanaf het begin van de transit-operatie medio juni, tot aan het begin van augustus, hebben 760.000 passagiers via de haven van Tanger Med de reis naar Marokko gemaakt. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van 2019.

Lees ook: Wereld-Marokkanen moeten hun retourticket van tevoren kopen

Volgens Kamal Lakhmas, de directeur van de haven Tanger Med Passengers, verloopt Operatie Marhaba 2022 "onder goede omstandigheden, dankzij de gebundelde krachten van alle belanghebbenden".

Lakhmas verzoekt reizigers om zich voor te bereiden op de retourfase door de verkeersvoorspellingen te raadplegen die beschikbaar zijn op de website en de mobiele applicatie van de haven, om zo de drukste periodes te kunnen vermijden. Met name de periode van 25 tot 30 augustus kan het best vermeden worden, om de reis zo comfortabel en sereen mogelijk te maken.

Lees ook: Marhaba 2022 : maatregelen voor vlotte retourfase

Reizigers wordt ook verzocht een door hun scheepvaartmaatschappij uitgegeven retourticket met een vaste reisdatum en -tijd mee te nemen, alvorens de haven binnen te gaan. Er zijn talrijke communicatiemiddelen beschikbaar om de passagiers permanent op de hoogte te houden van het nieuws in de haven Tanger Med Passengers.

Bladna.nl