Zoeken

Voorrang voor voertuigen wereld-Marokkanen bij grens Melilla

3 juli 2022 - 21:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Bij de grensovergang van Melilla wordt voorrang gegeven aan Marokkanen die in het buitenland wonen, aldus verscheidene getuigen. Deze situatie leidde tot een controverse.

Verschillende inwoners van Melilla klaagden donderdag dat ze urenlang aan de grens moesten wachten, omdat Marokko voorrang geeft aan de voertuigen van in het buitenland wonende Marokkanen die reizen in het kader van Operatie Marhaba 2022, dat vertellen bronnen bij de regeringsdelegatie in Melilla aan El Faro de Melilla. Volgens hen gebeurt dit op "bevel van Marokko".

Lees ook: Marokkaanse diaspora: tientallen kilometers file verwacht in Algeciras

Een inwoner van Melilla vertelde dat hij langer dan vier uur in een lange rij aan de grens met Marokko had gestaan, zonder ook maar een millimeter te bewegen. Op hetzelfde moment mochten voertuigen van Marokkanen die in het buitenland wonen de grens wel oversteken. Hij was boos over de situatie, die hij "onrechtvaardig" vindt en besloot een klacht in te dienen bij de plaatselijke politie.

Lees ook: Marhaba 2022: 150.000 wereld-Marokkanen verwacht in haven Motril

"De nodige contacten worden gelegd om dit probleem op te lossen en een evenwicht te vinden, om ook de doorreis van de burgers van Melilla te versoepelen en hun wachttijd aan de grens te verkorten", verzekerde de delegatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team