Zoeken

Repatriëringsvlucht uit Marokko met 300 Nederlanders aangekomen

27 april 2020 - 10:00 - Wereld

©

Een repatriëringsvlucht met 300 Nederlanders die in Marokko gestrand waren, is deze nacht rond 00.30 uur op de luchthaven van Schiphol geland. Dat bevestigde de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Stef Blok.

"Goed nieuws. De eerste vlucht uit Marokko met gestrande reizigers in urgente situaties is op weg naar NL. Dank aan de Marokkaanse autoriteiten voor de samenwerking. We blijven er hard aan werken dat ook de overige reizigers veilig thuiskomen.", twitterde de bewindsman zondagavond.

In Marokko zitten nog 2700 Nederlanders vast vanwege de sluiting van de grenzen en het luchtruim in de strijd tegen het coronavirus. Het koninkrijk blijft nog zeker tot 20 mei in lockdown.

Floor van Hasselt (66) zat op de vlucht. "Ik kreeg geen informatie van de Marokkaanse en Nederlandse overheid. Het was heel onzeker. Je krijgt het er benauwd van als je niet terug kan. Je weet niet wanneer dat is, waardoor je je gegijzeld voelt. Ik was blij dat ik met deze vlucht mee kon.", vertelde de vrouw bij haar aankomst in Schiphol aan de NOS. Ze denkt dat ze werd geselecteerd vanwege haar leeftijd maar kan dat niet bevestigen.

Of er nieuwe repatriëringsvluchten gepland staan voor Nederlanders die in Marokko vastzitten is niet bekend. De autoriteiten van beide landen weigeren daarover te communiceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team